Szabadon fejlődni

Szabadon szárnyalni egyedül, vagy együtt repülni? A bolygók jelenlegi helyzete ezeket a kérdéseket hozza felszínre és élethelyzetünk szerint kiváló alkalmat nyújt, hogy meglássuk: mindkettő csak akkor lehetséges, ha ismerem és türelemmel elfogadom magam és ha van: a társamat. Nem az elmélet szintjén és nem az ezotériával nyakon öntött szépelgésben, hanem a hétköznapok valóságában, az adott helyzetekben, ténylegesen.
Képes vagyok arra összpontosítani, ami jó, ami előre visz, ami örömöt ad, vagy hibákat és sérelmeket hánytorgatok fel magamnak/ a páromnak? Képes vagyok időt és figyelmet szentelni a fontosnak tartott dolgoknak? Képes vagyok felszabadultan jelen lenni a saját/ a szerelmem fejlődésemben?
Az alábbi mondatot, ha nincs párunk, értsük magunkra: hatalmas többlethez jutunk így is. Ha pedig van párunk, akkor ne veszítsük szem elől, hogy csak így lehet, csak így érdemes kapcsolatban élni:

„A szerelem akkor működik, ha társunkat nem uralni és korlátozni akarjuk, hanem képesek vagyunk megmutatni azokat a tulajdonságokat, amelyekkel eredendően rendelkezik – az erőt, a szépséget és a lehetőségeket -, majd ezeket együtt sugározzuk ki a térbe. Egy párkapcsolatnak lehetővé kell tennie, hogy elinduljunk a magunk választotta fejlődési irányba.” (Láma Ole Nydahl: Könyv a szerelemről)




Tudathang - Márton Ibolya - Szeged - www.tudathang.hu - tudathang@gmail.com