Mi feszít ott belül? Kacagj!

Érzed a kérdés időszerűségét? Benned is mocorog valami, ami szeretne kitörni, kirobbanni, maga mögött hagyni és vissza sem nézve új fejezetet nyitni?
Igen, most olyan napok vannak, amikor így érezhetünk. Igazából meglehet, hogy nem fogalmazódik meg ez az érzés: akkor pedig megjelenítjük más módon: nem értünk egyet, fanyalgunk, esetleg kötözködünk, türelmetlenkedünk, ingerülten gondolkodunk, megfontolatlanul beszélünk, elhamarkodottan cselekszünk.
A Mars bolygó belépett a Vízöntő jegyébe, így akaratunk, tettvágyunk a szabadság eszméjével átitatva söpörne el mindent, amit zsarnok korlátozásnak érez. Főleg pénteken, amikor még a Holddal is támogató fényszögkapcsolatot alkot. Azzal a Holddal, amely szombaton már a Nappal lesz szembenállásban. Ezt nevezzük Teliholdnak, amelynek a feszültsége szintén érzékelhető már pénteken is.
Lehet, hogy nagyszerű meglátásaink vannak a napokban - azonban erőfeszítést igényel tőlünk, hogy ezeket meg is tudjuk tartani, és még nagyobb önmunkával jár, hogy ki is tudjuk bontani, tovább vinni, életünkbe be tudjuk építeni. Inkább gyorsan, gyerünk, rohanjunk, iramodjunk, haladjunk - mintha belülről noszogatnának, ne is csodálkozzunk hát, ha az utcán, az úton azt tapasztaljuk, mintha mindenki megőrült volna. Kicsit belül mi is.
Kezdjünk azonban valami jobbat, hasznosabbat ezzel a belülről feszítő energiával: fogjuk munkára! Zseniális ötleteinket jegyezzük le, hogy dolgozhassunk velük. A felénk rohanó tornádó elől hajoljunk el, hadd rohanjon az tovább, mi pedig tegyük szépen a dolgunkat, amit elkezdtünk. Mosolyogjunk szívből és kacagjunk úgy, hogy a májunk is rázkódjon tőle. Az elfojtott vagy túlzásba vitt marsi energia: az önmarcangolás, önhibáztatás, magunkra vagy másokra haragvás, a hirtelen kitörő düh, a fellobbanó rosszindulat árt a májnak és az epének. Ki szeretne epeműtétet? A nevetés, a a humor, a könnyedség pedig segíti ezt a negatívvá váló marsi energiát pozitív módon tovább áramolni.
Semmi szükség rá, hogy valakinek igaza legyen. Semmi szükség rá, hogy valaki nyerjen. Semmi szükség rá, hogy belefeszüljünk egy helyzetbe. Jusson ez eszünkbe ma és az elkövetkező napokban különösen.
Kacagjunk egy jót és menjünk tovább!

Márton Ibolya - www.tudathang.hu - tudathang@gmail.com