A fény születése

Profán nélkül nem létezne a szent, a lent nélkül nem létezne a fent, a hideg nélkül nem lenne meleg és sötét nélkül nem látnánk a fényt.

December 22-én Újhold kíséretében és a Merkúrral együttállásban lépett a Nap a Bak jelébe, feltartóztathatatlanul elindítva a világosság térnyerését. A téli napforduló új kezdete így a Holddal karöltve még hangsúlyosabban üzeni: új korszak köszönt be, új kezdet, új elindulás. A Merkúr révén ennek az új kezdetnek a megértéshez, a gondolatközléshez, a megismeréshez lesz sok köze, a Bak jele révén pedig mindez egyre jobban körülhatárolható cél felé visz bennünket.

December 23-án a Szaturnusz, az érésünkért, tudati megérkezésünkért felelős bolygó jegyváltása (Skorpóból belépett a Nyilasba) indítja el, hogy felismerjük: mely álmaink valósak, azokért tegyünk is, melyek azok, amelyek csak időt-energiát rabolnak, de eredményt nem hoznak: ezeket engedjük el.

Az ünnepi napok hangulatát emeli, segíti a Napnak a Neptunnal alkotott szextilje: a többi hatást kiegészítve, ez az energia arra sarkall bennünket, hogy elfogadással, megértéssel, szeretettel lássunk helyzeteket, embereket. Igen, olyanokat is, akiket egyébként nem így nézünk. A Karácsonykor előírásszerű szeretet így valóban meg tud jelenni bennünk.

Minden jel arra mutat, hogy a fény: a szeretet, a megértés, a melegség, az átlátó bölcsesség bennünk is meg tud születni, nemcsak a Nap éves útjának egy mozzanata marad.

Kívánom neked a belső fény megszületését benned, boldog, szeretetteljes ünnepi napokat!



Márton Ibolya - www.tudathang.hu - tudathang@gmail.com