Kreativitás és életöröm

Tudtad, hogy az asztrológiában a kreativitás területe ugyanaz, mint az életöröm területe? Elgondolkodtató, nem?Sir Ken Robinson rövid előadását megosztottam korábban is, hiszen teljesen és pontosan lefedi a véleménye a sajátomat. Jó stílusban, érthetően és humorral fűszerezve beszél a jelenkori iskolarendszer kialakulásának tétjeiről, arról a hatalmas tévedésről, amellyel jóindulattal fűszerezve ugyan, de a munkaerőpiac rabszolgájává hagyjuk nevelni a gyermekeinket.
Érdemes megnézni, meghallgatni, akkor is, ha közben az ember a vállát vonogatja, mondván: „Mit tehetnék én, az egyszeri szülő, még ha tudom is, hogy az iskola megöli a gyermekek kreativitását?”
Biztos vagyok benne, hogy minden valódi felismerést követ egy olyan törekvés, amelyet a felismerés motivál. Így nem fordulhat elő, hogy tudok valaminek a hatásáról és nem teszek semmit ellene.
Szülőként, anyaként, apaként annyit mindenképpen tehetünk, hogy a gyerekünkkel együtt töltött időben sokat nevetünk, mesélünk, énekelünk, zenélünk, rajzolunk, táncolunk, barkácsolunk, horgolunk… kinek-kinek indíttatása, képességei szerint meg lehet találni a remek tevékenységeket, amelyek örömöt adnak, nem (csak) információkat.


Tudathang - Márton Ibolya - Szeged - www.tudathang.hu - tudathang@gmail.com