Nő és igaz

A napokban teljesedik be a Vénusz, majd a Merkúr (Vízöntőben) szembenállása a Jupiterrel (Oroszlánban). Előbbi az örök nő, anyagba oltva, közbülső a tudás és kíváncsiság, a közvetítés, utóbbi az istenek ura, aki előtt nem maradhat titokban semmi.

Hétköznapi nyelvre fordítva: ideje van annak, ha nő vagy, hogy abbahagyd az önmagad áltatását, nézz szembe helyette a rég eltemetett, elfeledett, lepellel borított valódi érzelmi tartalmaiddal, valódi vágyaiddal és merd vállalni azokat, akkor is, ha esetleg több évnyi vagy évtizednyi hazudozási szokásaidat kell feladnod. Ha férfi vagy: ismerd fel és be végre, mi az, amit Te vágysz egy nőtől. Nem az apád, nem a kollégáid, barátaid, a társadalmi konvenciók, hanem Te, aki magad elől ugyanúgy rejtőzködsz, mint nőtársaid önmaguk elől.

Tanuljuk meg képviselni, elmondani, kibeszélni azt, ami fontos, ami a saját magunk által érlelt igazság. Zavar a minket körülvevő álságos, hazug, látszat világ? Kezdjük azzal a panaszáradat helyett, hogy mi magunk, legalább magunknak nem hazudunk tovább. És majd nézünk nagyokat a következményeket látva.

A Jupiterhez azonban nemcsak az igazság elve tartozik, hanem a jólété, bőségé is. A Vénusz sem csak a nő és szerelem, hanem az anyagba sűrűsödött dolgok élvezete is. A Merkúr pedig a jó társaságot is szereti, amely felvevő közege az ő közvetítői szerepének. Ennek jegyében a korábbi súlyosabb mondatok feloldásaként álljon itt egy kép egyik főztömről. A párom szerint Univerzumok találkozása történik, amikor megízleli, a fiam szerint olyan jól főzők és terítek, hogy elmehetnék sokcsillagos séfnek is. Kettejük dicséretében ott van az Univerzum is, a csillagok is, így az asztrológiától sem nagyon távolodunk el, ha az túl komorrá tenne és javítunk a közérzetünkön egy finom étellel. :)
(Én pedig maradok annál, hogy a családnak főzök...)



Márton Ibolya, Szeged - www.tudathang.hu - tudathang@gmail.com