Újhold közeleg, új kezdet, megújulás, friss elindulás lehetősége.
Különlegessége ennek a mostaninak több dologban is megmutatkozik.
Az egyik, hogy a Skorpióban járó Szaturnusz is érintett a dologban, azt az üzenetet hozva nekünk, hogy ez az újhold a lelkünk mélyéről felszínre hozott tudásunk, önismeretünk fényében felvállalt felelősséggel van átitatva. Azonban a Nap és Hold pontos együttállása nem a Skorpió jegyében következik be, hanem a Nyilasba lép mindkét égitest, mire egzaktul együtt áll. Vagyis a magunkban feltárt szennyest képesek vagyunk valóban az igazság fényére felhozni, és az új felismeréseinkkel indulni egy újabb ciklusba.
Az újhold ideje Sákjamuni Buddha napja is, ilyenkor minden tettünk sokszorosan felerősödve íródik bele a tudatunkba. A sokszorosan erős napokról már írtam a november 12-i  bejegyzésben, ezért itt nem ismétlem meg. Ami fontos: semmi sincs az ok és okozat törvényének hatályán kívül. Azaz, ha magamnak minden szépet és jót kívánok egy többszörös energiájú napon, de közben belerúgok a szomszéd macskájába, akkor számíthatok rá, garanciálisan, hogy a kívánságaimmal csak ábrándozok, de a macska bántásának következményét tapasztalni fogom.
Kívánom, hogy tisztán ráláss magadra és világosan kirajzolódjon előtted az utad, amin bátran merj elindulni, hiszen amelyik útra most rálépsz, az hosszan tartó utazásra ad lehetőséget és biztos alapokkal bírhat. Minden tetted, minden napon jó benyomásokat ültessen kifelé  a világba és befelé a saját tudatodba egyaránt!
Márton Ibolya – www.tudathang.hu – tudathang@gmail.com