Mindenki boldog akar lenni. Mindig, minden pillanatban ez mozgat minket, ezt hajkurásszuk, ezt reklamáljuk, ezt nem találjuk, ezt várjuk, reméljük, jobb esetben ebben időzünk.
Vajon ha benne vagyunk/maradunk méltatlan helyzetekben és közben kesergünk vagy dühösen szitkozódunk, hogy a másik, a környezet, a helyzet így meg úgy, akkor tisztában vagyunk-e azzal, hogy akkor éppen ezt a módját választottuk a boldogságnak?
Minden ember boldog akar lenni és el akarja kerülni a szenvedést. Hogyha tényleg és igazán ez hajt minket, akkor fogózzunk meg: minden választásunkkal, minden döntésünkkel, minden lépésünkkel vagy épp annak hiányával, mi magunk megteremtjük a mi magunk által legszínesebben, legteljesebben elképzelt, megálmodott boldogságot.
Akkor és ott ennyi telik tőlünk. Aztán ezt felcímkézzük, hogy kevés, nem az, más kell. Amikor ezt tesszük, akkor épp a címkézésben leljük örömünket.
Ébresztő, vegyük észre mit teszünk! Kicsit provokatív sorokat írok, mert szeretnélek felrázni, és mert a jelenlegi bolygóhatások támogatják az ébredést. :)
Jelenleg a Vénusz is és a Nap is a Nyilas jegyéből kerül trigonba a Kosban járó Uránusszal. Miért jó ez nekünk az ébredéshez?
Mert a Vénusz a szeretet, harmónia jelölője, a Nap a tisztábbik, tudatosabb eszünk, énünk, szívünk, az Uránusz pedig minden elrejtett dologról hirtelen lerántja a leplet. Ezek a bolygók támogatják most egymást és minket, tüzes jegyekből, idealizmust szenvedélyt tettrekészséget adva. A Nyilas látni engedi az igazságot, a Kos lendületet ad a kezdethez, az elinduláshoz.
Ismerjük hát fel, milyen meddő próbálkozásaink voltak eddig, pedig csak boldogok akartunk lenni, és válasszunk olyan utakat, amelyek a vágyott célba vezetnek.
Igen, senki más, csakis  Én vagyok felelős a saját boldogságomért.
Márton Ibolya – www.tudathang.hu – tudathang@gmail.com