Megpróbálhatjuk!

Gyönyörű, inspiráló igaz történetek. Thaiföldön - ahol egyébként felnőttként is azt tapasztaltam, hogy nem okítva, hanem példamutatással tanítanak -, tavaly augusztusban egy olyan program indult, amelynek során arra hívják fel a szülők figyelmét, mennyire fontos az iskolán kívüli nevelés, az, amit a gyerekek a szülőktől tanulhatnak.

Teszik ezt úgy, hogy az értékre, a szépre, az előre vivőre helyezik a hangsúlyt, hogy valóban inspiráló legyen az egyébként valóban sikeressé vált, de sok megpróbáltatást is kiálló gyermekek bemutatott története.

Ugye nem is kell párhuzamot vonnunk, hiszen tisztán látszik, mennyire más ez az irány, mint az, amikor az állam képzeli magát tótumfaktumnak, és a gyermekeinket kötelező módon minél tovább a szülőtől elválasztva tartja, a legkisebb életkortól. Ahelyett, hogy a szülőt segítené abban, hogy több és értékesebb időt tölthessen a gyermekével.

Angolul van az oldal, de a 3 kisfilm nyelvtudás nélkül is megható, szép történet, szeretettel ajánlom!

"Learning begins in the family. Babies start to develop their learning skills since they were born by imitating their father and mother.
When children enroll in school, teachers take part in teaching academic subjects and disciplines. From elementary- to secondary levels, students perceive going to school to acquire knowledge and get high scores on the exams so that parents will be proud. Such perception limits learning to be in the classroom only, with teacher in charge. But the truth is learning experience can be everywhere and anytime. Parents can initiate learning for children in different ways.(...)"

http://www.sarnrak.net/inspiration/en/tvc.html





Márton Ibolya - www.tudathang.hu - tudathang@gmail.com