"Még Buddhának is meg kellett találnia a saját útját. Kezdetben valóban szükségünk van egy vezetőre, de aztán később, egy idő után, önmagunk tanítójává kell válnunk. Egy tanító nem lehet ott veled napi 24 órában a hét összes napján, hogy arra tanítson, miként fejleszd az együttérzést. Megtanulsz amit tudsz a könyvekből és a tanításokból, de aztán megpróbálod alkalmazni ezt és összhangba hozni a saját életeddel. Hogy ezt megtehesd, önmagad tanítójává kell válnod." XVII. Karmapa, Trinley Thaye Dorje.
Karmapa szavai tökéletesen kifejezik a Tudathang módszeregyüttes célját: összeismertetni téged magaddal, hogy önmagad életének kapitánya legyél.
Ibolya Mártonwww.tudathang.hu
Even Buddha had to find his own way. Initially, yes we do have to depend on a guide, but then, after some time, we have to be our own teacher. A teacher cannot be there with you 24 hours a day 7 days a week, like a shadow to teach you how to generate compassion. You learn as much as you can from text or teachings, but then you try to apply it and make it compatible in your own life. To do this you have to be your own teacher.
*Please share this teaching*
(Photo/Lekshey Jordan)